Over Els

Els Vonk is mijn naam.

Graag vertel ik je iets over mijzelf als mens en als coach. Ik heb al jong voor een baan in het onderwijs gekozen. Eerst als leerkracht, later als adjunct-directeur en directeur.
In 2008 ben ik directeur geworden van de nieuwe basisschool ‘Het Kleurenorkest’ in Limmen. Dat is een school die ‘natuurlijk leren’ als basisconcept heeft en waarop de leerlingen de beginselen van NeuroLinguistisch Programmeren (NLP), Systemisch Werk (SW) en Oplossingsgericht Werk (OGW) worden voorgeleefd.

Gedurende mijn onderwijsloopbaan werd mij al duidelijk dat mijn passie ligt bij het helpen ontwikkelen van leerlingen, leerkrachten en ouders.

De vele cursussen NLP, Systemisch Werk, Oplossingsgericht Werk, traumawerk en de opleiding tot NLP-coach hebben mij goed geholpen mijzelf te ontwikkelen als mens en als coach.

Mijn leven is ook voor een belangrijk deel gevormd door mijn twee zoons, Frank en Tom en door het overlijden van mijn man, hun vader Gerard, na een lang en slopend ziekbed.
Inmiddels ben ik al weer meer dan 19 jaar gelukkig getrouwd met Dirk Jan. Wij hebben een samengesteld gezin met 5 jongens, 4 schoondochters en inmiddels 7 kleinkinderen..

Het was voor mij een vanzelfsprekende stap om naast mijn school ook anderen te gaan coachen. Ik vind het elke keer weer fantastisch om mensen te begeleiden om hun krachtbronnen en sterke kanten te vinden, te gebruiken en tot verdere bloei te brengen. Om mensen, soms met een kleine interventie, verder op weg te helpen of nieuwe inspiratie in hun leven te laten krijgen.

In juli 2018 ben ik gestopt als directeur van de school en richt me nu volledig op het begeleiden van (familie)-opstellingen en Vrouw&Verbinding Vrouwencirkels.